Framtidens Solel

Solturnén 2021 – så kan din verksamhet dra nytta av solel och laddstolpar

Under måndagen den 3 maj hölls det första tillfället av Solturnén 2021, som handlade om solceller och laddstolpar för besöksnäringen. Totalt var det 94 anmälda till webbinariet och vi kan se att intresset för Solturnén är högt även i år, jättekul!

Under webbinariet fick vi bland annat lyssna till Bengt Stridh, universitetslektor vid Mälardalens högskola. Bengts informativa presentation hade fokus på solelsproduktion, lönsamhet och vad man bör tänka på vid solcellsinstallationer.

Därefter fick vi lyssna till Stefan Leskinen, klubbchef på Lindeberg Golf och hotell. Stefan berättade om deras investeringar i solceller och laddstolpar på ett inspirerande sätt. Han berättade även om hur solcellerna har hjälpt till att stärka verksamhetens hållbarhetsprofilering. Lindeberg Golf och hotell arbetar ständigt med hållbarhet och att hitta nya alternativ, näst på tur står bland annat snabbladdare.

Sist men inte minst fick vi också lyssna till Ylva Ek, utvecklingsledare på Energikontoret i Östergötland och Helena Engström, energi- och klimatstrateg på Länsstyrelsen i Östergötland. Ylva pratade om framtidens transporter och fördelarna med att investera i laddstolpar i anslutning till sin verksamhet. Därefter tog Helena vid och informerade om vilka investeringsstöd som finns att söka för laddstationer i samband med Klimatklivet. Ylva och Helena bröt ner svårigheterna med att investera i solceller och laddstolpar och informerade om vad som gäller på ett väldigt tydligt sätt.

Framtidens solel vill tacka både talare och deltagare för ett givande och intressant webbinare!

Intresserad av Solturnén 2021? Läs mer och anmäl dig till resterande två tillfällena här.

Missade du detta tillfället av solturnén 2021? Ingen fara!
Här nedan kan du ta del av presentationerna från respektive talare. Du kan också fram till och med den 18/5-21 se webbinariet på Youtube.