Framtidens Solel

Solturnén 2021 – byggnadsintegrerad solel

Tre intressanta och inspirerande veckor av Solturnén 2021 är nu över. Under solturnéns tre webbinarier har så många som 233 deltagit, föreläsningarna har inom olika fokusområden handlat om solel. Under måndagen den 17 maj hölls det tredje och sista tillfället av solturnén 2021.

Totalt var det 88 deltagare under måndagens webbinarie som fick ta del av inspirerande föreläsningar om byggnadsintegrerad solel. Först ut att föreläsa var David Larsson från Solisten. David belyste att byggnadsintegrerad solel har många användningsområden vilket skapar nya spännande möjligheter.

Integrerad solel kan bland annat användas av arkitekter för att skapa uppseendeväckande fasader som både är estetiskt tilltalande och genererar el. Ett exempel på det är Lindsténs fastigheters Valla Berså som har kombinerat nytänkande design med smarta energilösningar. Eva Lindstén föreläste och berättade om hur dem har integrerat solel i deras fastigheter. Fastigheten Valla Berså har två gavlar som producerar el året om, vilket går till fastighetens elförbrukning och bidrar till ett klimatsmart boende.

Därefter föreläste Fastighetsägarna, OKQ8 och Kraftpojkarna. Dem förklarade att byggnadsintegrerad solel har en viktigt roll i hur vi tänker kring framtidens elproduktion. Dem belyste även att byggnadsintegrerad solel kan implementeras på andra byggnader än bara nybyggnation. Det kan bland annat vara ett alternativ att tänka på när man lägger om tak.

Arbetsgruppen bakom Framtidens solel vill säga ett stort tack till deltagare och föreläsare som alla bidrog till en lyckad seminarieserie. Förhoppningsvis har föreläsningarna bidragit till ny kunskap och inspiration att investera i solel!

Missade du detta tillfället av solturnén 2021? Ingen fara!
Här nedan kan du ta del av presentationerna från respektive talare. Du kan också fram till och med den 2/6-21 se webbinariet på Youtube.