Framtidens Solel

Mässor

Här finns exempel på mässor som anordnas inom solenergi där du kan få mer information och kontakter.

Svenska Solelmässan

Logga på solelsmässan.

Svenska Solelmässan anordnas årligen av Energikontoret i Mälardalen och STUNS Energi i samarbete med Uppsala kommun och Svensk Solenergi.

Mässan anordnades för första gången under hösten 2014 och har utvecklats till en av Sveriges främsta arenor för ny miljöteknik riktat mot energi- och fastighetsbranschen. Här samlas årligen Sveriges ledande företag inom solel, energilagring och miljöteknik samt fastighetsägare och beslutsfattare från hela Sverige.

Svenska Solelmässan utvecklas ständigt med visionen att vara den självklara mötesplatsen för nya produkter och tjänster för framtidens energisystem.

Solsafari

 I vanliga fall genomförs Solsafari på plats, med fysiska rundturer bland olika solcellsanläggningar. Solsafari 2021 var digitalt och genomfördes inom ramen för Framtidens solel.

Solsafari är för alla som är intresserade av solenergi och att producera egen förnybar el. Oavsett om du är en privatperson, företagare, representant för en kommunverksamhet eller medlem i en bostadsrättsförening finns en föreläsning eller rundtur av en solcellsanläggning för dig. Och det spelar ingen roll om du är nybörjare eller sakkunnig och nyfiken på det allra senaste inom solenergi.