Välkommen till
Solsafari 2021

På den här webbsidan anordnades Solsafari 2021. Den 7 september livesändes föreläsningar riktat till olika grupper av potentiella solelproducenter.  På webbsidan kan du fortsatt ta del av förinspelade rundturer från olika solcellsanläggningar runt om i hela Sverige. Välkommen att inspireras! 

Stort tack!

Vi vill rikta ett jättestort tack till alla talare, medarrangörer och deltagare för ett riktigt bra Solsafari fyllt av inspirerande och kunskapsgivande föreläsningar! Vi hoppas att du som deltog fick med dig konkreta tips och motivation för att starta just din solkraftsresa. 

Missade du Solsafari 2021? Ingen fara!. Du kan utforska och ta del av inspelade rundturer från olika solcellsanläggningar runt om i hela landet via kategorierna under rubriken ”Låt dig inspireras” längre ner på webbsidan.   

Vad tyckte du om solsafari 2021? Vi skulle uppskatta om du som deltog under Solsafari 2021 tog dig tiden att besvara enkäten som är länkad nedan. Tack! 
Klicka här för att komma till enkäten. 

 

Program

Låt dig inspireras

Ta del av inspelade besök på solcellsanläggningar här!

Regionala arrangemang

Det här är Solsafari

Vanliga frågor och svar om Solsafari

Här har vi samlat vanliga frågor och svar.

Solsafari är för alla som är intresserade av solenergi och att producera egen förnybar el. Oavsett om du är en privatperson, företagare, representant för en kommunverksamhet eller medlem i en bostadsrättsförening finns en föreläsning eller rundtur av en solcellsanläggning för dig. Och det spelar ingen roll om du är nybörjare eller sakkunnig och nyfiken på det allra senaste inom solenergi – varmt välkommen till Solsafari 2021!

Solsafari-programmet är späckat med föreläsningar och goda exempel på solcellslösningar från olika branscher i hela landet. Här, på landningssidan, kommer programinnehållet att direktsändas tisdag den 7 september från Linköping Konsert & Kongress. På de fem undersidorna (företag, bostadsrättsförening, kommun, solcellspark och privatperson) ligger inspelade rundturer på solcellsanläggningar som du kan ta del av när det passar dig.

Det finns ingen anmälningsavgift för Solsafari. Att delta är helt kostnadsfritt.

Ingen anmälan krävs! Solsafari-programmet direktsänds här på www.framtidenssolel.se/solsafari/ – du behöver bara surfa in och ta del av innehållet.

Du är varmt välkommen att välja, vraka och ta del av det programinnehåll som är mest intressant för just dig!

Nej, 2021 är Solsafari ett helt digitalt evenemang. I vanliga fall genomförs Solsafari på plats, med fysiska rundturer bland olika solcellsanläggningar, och vi ser fram emot en möjlighet att återvända till det evenemangsformatet under kommande år. 

Solsafari 2021 arrangeras inom ramen för Framtidens solel i östra Mellansverige. Det är ett projekt som drivs av Länsstyrelsen i Östergötland i samverkan med Energikontoret i Mälardalen, Region Östergötland, Region Örebro län, Länsstyrelsen Västmanlands län, STUNS Energi och Almi företagspartner Östergötland. Projektet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden (Eruf). 

Solsafari genomförs i samverkan med energikontor, länsstyrelser, regioner och kommuner runt om i hela landet. 

Är du intresserad av att veta mer om solel och hur du går tillväga för att starta din solkraftsresa? På energimyndighetens webbplats kan du söka upp energi-och klimatrådgivare i din kommun. Energi- och klimatrådgivningen (energimyndigheten.se)

Kommunikationspaket

Kommunikationspaketet får användas av alla oavsett om du är utställare, arrangör eller bara pepp på att lyfta fram Solsafari!